Sukutuotteet

Sukuviiri ja muut sukutuotteet

Mutaset maailmalla -kirja

Mutasten sukuseura ry kustantaa kirjan suvun jäsenten tarinoista.
Kirjaan on tullut kevään 2012 aikana runsaasti uusia tekstejä ja kuvia, ja koska kirjoitukset käsittelevät eri sukuhaaroihin kuuluvia Mutasia, kirja on mainio tapa tutustua lähemmin sukulaistemme vaiheisiin ja kokemuksiin niin Suomessa kuin maailmalla. Kirjoituksista on aistittavissa myös Mutasten into monenlaiseen toimintana niin harrastuksissa kuin työelämässä.

Kirjan voi tilata  maksamalla 25euroa + toimitusmaksun 5 euroa = yht. 30euroa sukuseuran tilille Nordea 139730-40827 (IBAN FI51 1397 3000 0408 27). Ilmoita maksun viestikentässä seuraavat tiedot: Kirjan ennakkotilaus, nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.

Sukuviiri

Sukuviiriä on saatavana puheenjohtajalta hintaan 40 euroa.

Sukuviiristä:
Ennen v. 1683 ovat Mutasten sukujuuret tietymättömissä (erillään Karjalan musta ja punainen väri). Tästä lähtien yhtenäistä tietoa (nauhan värit yhdistyvät), mutta ei täydellisesti: Mutasia putkahtaa esiin sieltä täältä. 
Nauha muodostaa M-kuvion, Mutasten suvun tunnuskirjaimen. 
Vihreällä pohjalla tähkä kuvaa maanviljelyselinkeinoa ja tähkän koko sen tärkeyttä suvun jäsenille. 
Kuusi hopeisella pohjalla: metsätaloutta ja metsissä piilevää rikkautta. 
Sininen vesi kaloineen kuvaa kalastuselinkeinoa. Kalaperinne enteilee suvun jatkuvuutta ja kiintymystä omaan "elementtiinsä", kotiseutuunsa. 

Lahdessa 27.5.1986 Helena Jussila
© 2017 Mutasten Sukuseura ry.